Menu
 

Basketbolistiem trīs sagrāves – tikai viena ar pozitīvu iznākumu

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - basket.lv Foto - basket.lv

Kārtējās Nacionālās un Reģionālās līgas spēlēs pārliecinošu uzvaru izcīnīja Mārupes sporta centra komanda, bet smagus zaudējumus piedzīvoja basketbola klubi “Sigulda/Modern house” un “Ādaži/Carnikava”.

Siguldieši NBL čempionātā otro reizi triju dienu laikā piekāpās RSU/”VEF Rīga” basketbolistiem, turklāt atkal ar 25 punktu starpību. Šoreiz mājas spēlē otrās ceturtdaļas vidū laukuma saimnieki uz brīdi izvirzījās vadībā (28:24), taču puslaiku pabeidza jau ar “mīnus deviņi” (31:40). Taču galvenie notikumi risinājās otrā puslaika vidū, kad uz rīdzinieku 22 punktiem mājinieki spēja atbildēt tikai četriem (47:71) un beigās zaudēja 55:80.

Rezultatīvākie “Sigulda/Modern house” sastāvā bija Toms Ķēdis (15 punktu), Rihards Strauts (11) un Elvis Saulītis (10). RSU/”VEF Rīga” (14 uzvaras 18 spēlēs) dala 1.-2.vietu NBL Austrumu grupā ar Salaspils sporta skolas basketbolistiem, bet Siguldas klubs ar deviņām uzvarām 18 spēlēs – 5.-6.vietu ar Olimpiskā centra “Limbaži” vienību. Izslēgšanas turnīrā iekļūs astoņas labākās komandas.

Ļoti pārliecinošas uzvaras trešdien svinēja abas RBL Centra grupas līdervienības. Mārupes sporta centra basketbolisti pamatturnīra priekšpēdējo spēli pret basketbola klubu “Salacgrīva” sāka ar 15 punktiem pēc kārtas, turpināja audzēt pārsvaru visa mača gaitā un otrajā puslaikā varēja ļaut izspēlēties visiem pieteiktajiem basketbolistiem – 110:69. Tomas Lūkass Ailis guva 23 un Roberts Čaunāns 17 punktus, bet Jēkabs Niedra savāca 11 punktus, 9 rezultatīvas piespēles un 7 atlēkušās bumbas.

Savukārt “East-Ball”/RTDP basketbolisti savā pēdējā regulārās sezonas spēlē Ādažos ar 100:75 pieveica basketbola klubu “Ādaži/Carnikava”. Mājinieki pašā sākumā bija vadībā 9:5, taču otrās ceturtdaļas sākumā zaudēja jau 15:32, bet pēdējā ceturtdaļā starpība sasniedza pat 35 punktus (60:95). Ādažnieku labā Viesturs Kohs iemeta 22 punktus, Rolands Dovgjallo 13 un Gatis Justovičs 10.

Mārupes basketbolisti atkarībā no pēdējas spēles iznākuma pamatturnīru grupā noslēgs pirmajā vai otrajā vietā, bet “Ādažu/Carnikavas” komandai, lai garantētu vietu izslēgšanas turnīrā, atlikušajā mačā nepieciešama uzvara. Abi Pierīgas klubi pēdējās cīņas aizvadīs pret trešajā vietā esošo “Cēsis/Cēsis sporta skola” komandu. Atbilstoši nolikumam, RBL “play off” turnīrā piedalīsies pa piecām labākajām triju grupu komandām un labākā no sesto vietu ieguvējiem.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.