Menu
 

Salaspils basketbolisti izcīna grūtu uzvaru NBL astotdaļfināla pirmajā spēlē

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Salaspils sporta skola Foto - Salaspils sporta skola

Nacionālās basketbola līgas astotdaļfināla pirmajā spēlē pirmdien savās mājās Salaspils sporta skolas basketbolisti tikai pamatlaika pēdējās sekundes nodrošināja uzvaru pār “DSN/Turība” komandu un izvirzījās vadībā sērijā līdz divām uzvarām.

Salaspils sporta skola NBL pamatturnīrā ieņēma trešo vietu Austrumu grupā un līdz ar to arī laukuma priekšrocības pirmajā kārtā, bet viņu pretinieki bija sestie Rietumu grupā. Pēc nervoza sākuma, kurā dažu punktu pārsvars bija gan vienai, gan otrai komandai, pirmie “plus seši” panāca rīdzinieki (18:24), taču vēl otrajā ceturtdaļā tādu pašu starpību ieguva arī salaspilieši (38:32).

Mainīgām sekmēm cīņa turpinājās arī pēc pārtraukuma. Trešajā ceturtdaļā mājinieki pirmo reizi pārsvaru palielināja līdz astoņiem punktiem (48:40), bet dažu nākamo minūšu laikā zaudēja 12 punktus pēc kārtas un drīz pēc tam bija spiesti astpēlēt septiņu punktu deficītu (50:57).

Kulmināciju spēle sasniedza pamatlaika pēdējā minūtē, kad Salaspils basketbolisti vispirms panāca triju punktu pārsvaru, viesi atbildēja ar precīzu tālmetienu (72:72), nākamajos uzbrukumos sāncenši pieļāva kļūdas, bet divas sekundes pirms beigām ātro uzbrukumu pabeidza Jānis Antrops. Rīdziniekiem vēl izdevās izdarīt trīspunktu metienu, bet tas bija nesekmīgs – 74:72 Salaspils sporta skolas labā.

Uzvarētāju rindās J.Antrops sakrāja 19 punktus, 5 atlēkušās bumbas, 4 rezultatīvas piespēles un 5 pārķertas piespēles, Dāvis Klegeris iemeta 16 un Jānis Pozņaks 14 punktus.

Atbildes spēle paredzēta 6.martā “DSN/Turība” basketbolistu laukumā.

28.februārī astotdaļfināla otros mačos savās mājās aizvadīs basketbola klubi “Sigulda/Modern house” (NBL) un “Ādaži/Carnikava” (RBL), bet viesos – Mārupes sporta centra komanda (RBL). No šī Pierīgas trijnieka pirmajā spēlē uzvaru guva vienīgi mārupieši.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.