Menu
 

Bots un Plūme Siguldā paliek nepārspēti (papildināta) Apriņķis.lv

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Mareks Galinovskis un Mārcis Gaujenietis Foto - Mareks Galinovskis un Mārcis Gaujenietis

Mārtiņš Bots un Roberts Plūme izcīnīja uzvaru divnieku ekipāžu sacensībās sestdien Pasaules kausa izcīņas pēdējā devītajā posmā Siguldas trasē, atkārtojot pirms nedēļas astotajā posmā gūto panākumu. Sezonas kopvērtējumā Latvijas duets ierindojās trešajā vietā.

Līdzīgi kā pirms nedēļas, Bots un Plūme bija ātrākie abos braucienos un summā otrās vietas ieguvējus vāciešus Tobiasu Vendlu un Tobiasu Arltu apsteidza par 0,095 sekundēm. Trešo vietu ieņēma austrieši Tomass Štoi un Volfgangs Kindls, kuri nodrošināja uzvaru Pasaules kausa izcīņas kopvērtējumā.

Eduards Ševics-Mikeļševics ar Lūkasu pirmajā braucienā bija tikai trīspadsmitie, taču otrajā ar trešo labāko laiku pakāpās uz astoto pozīciju 0,916 sekundes aiz uzvarētājiem. Savukārt Raimonds Baltgalvis un Vitālijs Jegorovs pēc 10.vietas pirmajā mēģinājumā otro veica pagalam neveiksmīgi un palika pēdējā 18.vietā.

Pasaules kausa absolūtajā kopvērtējumā pirmajā trijniekā ierindojās Štoi/Kindls (966 punkti), Vendls/Arlts (885) un Bots/Plūme (876 p.). Ševics-Mikeļševics un Krasts finišēja 11.vietā (403 p.).

Dāmu divnieku sacensībās mājinieces Anda Upīte ar Zani Kalumu abos braucienos uzrādīja piekto rezultātu un summā ieņēma sesto vietu. Uzvarētājām Džesikai Degenhartai un Šejenai Rozentālei viņas zaudēja 0,535 sekundes. Viktorija Ziediņa un Selīna Elizabete Zvilna otrajā braucienā krita un nefinišēja.

Pasaules kausa kopvērtējumā pirmo pozīciju ar ceturto vietu pēdējā posmā nosargāja Andre Fetere un Mariona Oberhofere no Itālijas (955 p.). Latvijas divnieki, ņemot vērā biežās sastāvu maiņas, labāko desmitniekā neiekļuva. Ziediņa/Zvilna ieņēma 11.vietu.

Eksperimenta kārtā sezonas pēdējās vieninieku sacensības Siguldā notiek divas dienas – katrā pa vienam braucienam. Dāmu konkurencē pirms svētdienas otrā mēģinājuma labās pozīcijās cīņā par medaļām ir trīs Latvijas kamaniņu braucējas. Otrajā un trešajā vietā aiz līderes vācietes Jūlijas Taubicas ir Elīna Ieva Vītola (+0,198 s) un Sigita Bērziņa (+0,234 s), bet piektā ir Kendija Aparjode (+0,275 s). Zane Kaluma sestdien uzrādīja 15.rezultātu (+0,610 s).

Vīru sacensībās, spītējot siltajiem laikapstākļiem, jaunu trases rekordu sasniedza Dominiks Fišnallers no Itālijas(47,565 s). Kristers Aparjods pēc pirmās dienas ieņem ceturto vietu, taču līderim zaudē tikai 0,111 sekundes un no trešās vietas atpaliek tikai par 0,017 sekundēm. Kaspars Rinks pirmajā braucienā bija septītais (+0,274 s), Gints Bērziņš devītais (+0,284 s), bet Roberts Dreimanis divdesmit pirmais (+1,604 s).

Pasaules kausus individuāli jau pirms pēdējā posma bija izcīnījuši Vācijas kamaniņu braucēji Jūlija Taubica un Makss Langenhans.

Svētdien no plkst.10.00 otros braucienus veiks dāmu un vīru vieninieki, bet vēlāk notiks sezonas pēdējā komandu stafete.

(papildināta ar 7.-9.rindkopu)

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.