Menu
 

Salaspils handbolistes nodrošina bronzas medaļas, pirmajā līgā intriga līdz pēdējai cīņai

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Salaspils sporta skola Foto - Salaspils sporta skola

Līdz ar uzvaru pār tuvākajām konkurentēm turnīra tabulā Latvijas dāmu handbola virslīgas bronzas medaļas svētdien nodrošināja Salaspils sporta skolas komanda. Vīru pirmās līgas turnīrā intriga cīņā par otro un trešo vietu, kurā piedalās Salaspils un Ulbrokas klubi, saglabājas līdz pēdējai spēlei.

Dāmu čempionāta pēdējā kārtā Salaspils un Jēkabpils sporta skolu komandu divcīņa svētdien sanāca kā fināls par trešo vietu – otro čempioņu titulu pēc kārtas šonedēļ bija nodrošinājušas Ludzas sporta kluba “Latgols” handbolistes (14 spēlēs 21 punkts), bet sudrabu “REIR”/Dobeles sporta skolas handbolistes (18 p.). Savukārt svētdienas pretinieces tabulā šķīra tikai viens punkts, turklāt jēkabpilietēm vēl palika viena spēle rezervē.

Pirmās 12 minūtes pavadījušas nelielos “mīnusos”, salaspilietes nākamajās 12 minūtēs nosargāja savus vārtus neskartus un pašas iemeta deviņus vārtus pēc kārtas – 13:6. Pirmā puslaika beigās viešņas starpību gan samazināja līdz 15:11.

Otrajā puslaikā pēc abpusēji nevarīgiem centieniem uzbrukumā pirmās iespēlējās laukuma saimnieces un ar strauju izrāvienu pārsvaru palielināja līdz 23:13, faktiski izšķirot cīņas gaitu un nosacīti revanšējoties par zaudējumu Jēkabpils komandai pagājušā gada čempionāta pusfinālā. Beigās Salaspils handbolistēm pārliecinoša uzvara 28:21 un nodrošinātas bronzas medaļas (pērn viņas palika ceturtajā vietā).

Sezonas pēdējā mačā rezultatīvākās bija Dace Potapova ar 10 realizētiem metieniem, kā arī Renāte Salmane un Frīda Binduka ar sešiem. Sezonu salaspilietes pabeidza ar astoņām uzvarām, sešiem zaudējumiem un 16 punktiem 14 spēlēs.

Latvijas pirmās līgas turnīrā svētdien par otrās vietas īpašniekiem uz dažām stundām kļuva Ulbrokas sporta kluba handbolisti, kuri savās mājās Sauriešos pārliecinoši pieveica Zemgales reģionālā handbola kluba “Dobele”/DSS komandu 32:23. Izšķirošo pārsvaru mājinieki ieguva jau pirmajā puslaikā (6:1, 10:2, 19:9). Artis Grunde uzvarētāju labā iemeta 12 vārtus, Andris Lazda un Dāvis Bērziņš pa pieciem.

Iespēja atgūt otro pozīciju sezonas pēdējā spēlē bija pirmās līgas debitantiem Salaspils sporta skolas handbolistiem, kuri sezonas pēdējā mačā savā laukumā uzņēma 15 zaudējumus pēc kārtas piedzīvojušos SK “Latgols” juniorus. Gandrīz visa pirmā puslaika gaitā salaspilieši audzēja pārsvaru un īsi pirms pārtraukuma sasniedza 19:11.

Otrā puslaika sākumā laukuma saimniekiem gadījās vājuma brīdis, un ludzānieši ar sešiem precīziem metieniem pēc kārtas starpību sadeldēja līdz trim goliem (23:20). Tomēr Salaspils komanda ātri atguvās, dažu minūšu laikā atjaunoja septiņu vārtu pārsvaru (29:22) un aizvadīja cīņu līdz uzvarai 34:27. Septiņus vārtus salaspieliešu labā guva Rainers Gailums, piecus Matīss Strautnieks, pa četriem Kristiāns Strautnieks un Kristaps Štālmanis.

Cīņā par otro vietu pirmās līgas turnīrā Salaspils sporta skolai un Ulbrokas sporta klubam ir pa 20 punktiem, bet ulbrokiešiem vēl viena spēle rezervē. Ceturtajā vietā ar 18 punktiem pagaidām ir “RPI-S” vienība, kurai atlikušas divas spēles, tostarp 24.martā pret Ulbrokas handbolistiem. Būtiski arī, ka Salaspils komandai ir labāka savstarpējo spēļu bilance pret abiem konkurentiem, bet “RPI-S” un Ulbrokas handbolisti uzvarējuši pa vienam savstarpējam mačam.

Otrdien Salaspilī ar vietējā handbola kluba un Murjāņu sporta ģimnāzijas komandu spēli noslēgsies Latvijas virslīgas čempionāts. Pirmās trīs vietas jau nodrošinājuši ZRHK “Tenax”/”Dobele”, MSĢ un “ASK Zemessardze/LSPA” komandas, bet salaspilieši neatkarīgi no pēdējā mača iznākuma sezonu noslēgs piektajā vietā astoņu klubu konkurencē.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.