Menu
 

Salaspils basketbolisti zaudē NBL pusfināla pirmajā spēlē

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - basket.lv Foto - basket.lv

Nacionālās basketbola līgas pusfināla sēriju pret “Gulbenes bukiem” ar zaudējumu izbraukumā sākusi Salaspils sporta skolas komanda. Atbildes mačs paredzēts 3.aprīlī Salaspilī, sērija ritēs līdz divām uzvarām.

Pēc uzvaras ceturtdaļfinālā pār līdzšinējiem NBL čempioniem “Kandava/Anzāģe” basketbolistiem salaspiliešiem pretī stājās pagājušās sezonas bronzas laureāti gulbenieši, kuri arī bija labākie šīs sezonas pamatturnīrā, tajā skaitā abās savstarpējās spēlēs pret sāncenšiem pusfinālā.

Cīņu Salaspils basketbolisti sāka ar pieciem punktiem pēc kārtas un otrās ceturtdaļas sākumā panāca lielāko pārsvaru 30:20. Tam gan uzreiz sekoja “buku” atbilde 9:0, un drīz vien vadībā jau bija laukuma saimnieki (34:32). Pēc pirmā puslaika 44:42 “Gulbenes buku” labā.

Otrajā puslaikā ar dažu punktu pārsvaru vadībā bija gan vieni, gan otri – salaspilieši, kā izrādījās, pēdējo reizi priekšā bija trešās ceturtdaļas pēdējā minūtē (63:62). Mājinieku pārsvars ceturtajā ceturtdaļā ilgi turējās 3-5 punktu robežās, bet izskaņā viesus pievīla uzbrukums – pēdējās trijās minūtēs viņi neguva ne punkta, turklāt ne reizi vien nemaz netika līdz metienam. Beigās zaudējums ar lielāko starpību spēlē – 77:87.

Salaspils sporta skolas rindās Dāvis Klegeris izcēlās ar 26 punktiem, 8 atlēkušajām bumbām un 3 rezultatīvām piespēlēm. Pa 12 punktiem un 7 atlēkušajām bumbām Reiņa Otersona un Jāņa Antropa kontā, 11 punktus guva Kristiāns Armanovs.

Otrā NBL pusfināla sērijā basketbola klubs “Jelgava” pirmajā spēlē savā laukumā ar 86:77 pārspēja RSU/VEF Rīga vienību.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.