Menu
 

Carnikavā dos starta šāvienu jaunajai "cb – xp" Latvijas kausa sezonai MTB XCO krosā

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - lrf.lv Foto - lrf.lv

Ar “DTG – ĀdažiVelo” XCO krosu svētdien, 5. maijā, Carnikavas pievārtē esošajā “Zibeņu” trasē tiks dots starta šāviens 2024. gada “cb – xp” Latvijas kausa sezonai MTB XCO krosā, informē Latvijas Riteņbraukšanas federācijas ģenerālsekretārs Toms Markss. Pieteikšanās sacensībām turpinās vietnē ww.lrf.lv.

Jaunā riteņbraukšanas sezona Latvijā ir uzņēmusi apgriezienus. Šīs nedēļas nogalē arī tiks atklāta jaunā “cb – xp” Latvijas kausa sezona MTB XCO krosā. Tajā iekļauti pieci posmi, kas norisināsies Carnikavā, Daugavpilī, Lizumā, Saldū un Baldonē. Būtiski, ka katru posmu veido vietējie organizatori, kas ir lokālo klubu entuziasti.

Pirmais posms – “DTG ĀdažiVelo XCO” – risināsies Ādažu novadā esošajā “Zibeņu” trasē. Biedrība “ĀdažiVelo” parūpējusies par sezonas sākumam ļoti atbilstošu trasi, kas perfekti piemērota arī tiem, kuri vēlas XCO krosā spert pirmos soļus. Distances garums ir 4,2 kilometri. Atšķirība no pagājušā gada ir tā, ka trasē iekļautas jaunas tehniskas taciņas. Netrūks arī dažādu šķēršļu, tostarp tramplīnu, stāsta T.Markss.

Sacensību programmā paredzēti divi starti. Pirmais no tiem gaidāms plkst.11.00. Tajā attiecīgi divus un trīs apļus veiks jaunāko grupu sportisti, vecāko masters grupu un hobija klašu sportisti. Otrajā startā, kas sāksies plkst.13.00 tikmēr redzēs open sporta vīru un dāmu grupu sportistus, jaunāko masters grupu, kā arī junioru konkurenču grupu braucējus.

Pieteikšanās sacensībām pieejama tīmekļvietnē www.bulta.lv/xco. Tur arī var atrast nolikumu un citu būtisku informāciju.

Ceturtdien, 2. maijā, plkst.19.00 “Zibeņu” trasē arī norisināsies oficiālais koptreniņš, kurā ikviens interesents varēs iepazīties ar trasi, iegūt papildu informāciju un praktiskos padomus, norāda T.Markss.

Pieslēdzieties, lai rakstītu komentārus
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.