Menu
 

Kas ir svarīgi sievietēm, izvēloties jaunu dzīvesvietu? Apriņķis.lv

  • Autors:  Inese Berga, "Merks mājas" pārdošanas konsultante
Foto - pexels.com Foto - pexels.com

Mājokļu ekspertu novērojumi atklāj interesantas tendences, kas liecina par sieviešu rūpīgu pieeju dzīvesvietas izvēlei. No mazdārziņu pieejamības līdz drošībai – sievietes pievērš uzmanību daudziem faktoriem, lai nodrošinātu ne tikai ērtu, bet arī mājīgu un patīkamu vidi gan sev, gan saviem tuviniekiem.

Dabas tuvums un vēlme pēc mazdārziņiem

Izvēloties jaunu dzīvesvietu, sievietes cenšas rast veidu, kā apvienot šķietami nesavienojamo – bet bieži vien tas pat izdodas. Sarunā ar dzīvokļu pārdošanas speciālistiem, sievietes nereti norāda, ka vēlas dzīvot dzīvoklī, kas atrodas Rīgas centra vai vecpilsētas tuvumā, vēlams ar slēgtu teritoriju, kas radītu privātuma sajūtu. Šādos gadījumos lieliska alternatīva ir "townhouse" tipa dzīvokļi – tie atrodas ēkas pirmajā stāvā, tādēļ tie pieejami kopā ar pieguļošo zaļo zonu.

Tāpat sievietēm ir būtiski, lai tuvumā atrastos kāds no pilsētas parkiem vai ūdenstilpēm, kā arī priecātos par mazdārziņu, kuru izmantot kā atpūtas zonu vai lai audzētu dabas veltes. Ņemot vērā, ka savienot šķietami nesavienojamo tomēr ir iespējams, jauno projektu pārdošanas komanda aicina dalīties ar savām vēlmēm un vajadzībām, lai atrastu sev piemērotāko dzīvesvietu.

Ērta iekļūšana mājās ar bērnu ratiņiem un liftu pieejamība

Jo īpaši bērna pirmajos dzīves mēnešos sievietes visbiežāk ir tās, kuras dodas bērnu kopšanas atvaļinājumā un līdz ar to arī pavada lielāko daļu dienas ar bērnu, tostarp dodas pastaigās ārpus mājas. Viens no populārākajiem jautājumiem no sievietēm dzīvokļu apskates laikā ir par lifta pieejamību no pagrabstāva līdz pat dzīvoklim, pārliecinoties par ērtu iespēju nokļūt dzīvoklī ar ratiņiem un iepirkuma maisiem, kā arī interese par atsevišķu bērnu ratiņu novietnes pieejamību.

Lifta pieejamība ir svarīga ne tikai jaunajiem vecākiem, bet arī vecāka gadagājuma cilvēkiem, kā arī cilvēkiem ar kustību traucējumiem. Tieši tāpēc projekta risinājumos tiek domāts par kvalitatīvu dzīves telpu izveidi ikvienam potenciālajam mājokļa īpašniekam.

Atsevišķa saimniecības zona

Kad tiek izskatīti dažādi dzīvokļu varianti, sievietes pievērš uzmanību, vai dzīvoklī pieejama papildu telpa, kas ļautu labāk nodalīt dzīvokļa estētisko un tehnisko zonu, kas svarīga ne tikai privātmāju, bet arī dzīvokļu saimniekiem. Tā būtu paredzēta, piemēram, veļas mašīnas un veļas žāvētāja novietošanai, kā arī mājas uzkopšanas līdzekļu uzglabāšanai, ar kuriem ierasti tiek aizpildīta vannas istabas vai virtuve.

Divas vannas istabas

Vannas istaba ir ne tikai praktiska telpa mājoklī, bet arī emocionāli un garīgi svarīga telpa, kurā pabūt vienam, relaksēties pēc garas dienas vai sagatavoties svarīgiem notikumiem. Izvēloties jaunu dzīvesvietu, sievietes cer īstenot savu sapni par divām vannas istabām. Vienu, kas atrodas uzreiz pie guļamistabas un otru, kas paredzēta citiem ģimenes locekļiem vai viesiem.

Tā ir pasaules tendence, kas ienāk arī Latvijā, tāpēc jauno dzīvokļu projektu attīstītāji ņem vērā klientu vēlmes un paredzējuši divas vannas istabas dzīvokļos, kuros ir vismaz trīs istabas, ko īpaši novērtē kā sievietes, tā arī vīrieši.

Plaša viesistaba vai telpa darbam

Izvēloties jaunu mājokli, sievietes rūpīgi izvērtē ģimenes dienas ritmu un ikdienas paradumus. Piemēram, ja darba dienas pārsvarā tiek pavadītas mājās, strādājot attālināti – tiek dota dzīvokļiem ar atsevišķu telpu kabineta iekārtošanai. Citos gadījumos tiek izvēlēti dzīvokļi ar plašu viesistabu, lai ne vien pilnvērtīgi atpūstos ģimenes lokā, bet arī lai uzņemtu ciemiņus.

Drošības sajūta dzīvoklī un apkaimē

Droša vide ikvienam ir svarīga, tomēr novērots, ka tieši sievietes biežāk interesējas gan par ēkas kopējo drošību, tostarp video novērošanas kameru nodrošinājumu, gan par kopējo apkaimes "klimatu". Sievietes vēlas justies droši vidē, kurā dzīvos, uzņemoties arī rūpes par savas ģimenes kopējo drošību. Tāpat, domājot par ilgtermiņa dzīvesvietu, sievietes izvērtē arī bērnu drošību nākotnē, noskaidrojot tuvākās brauktuvju šķērsošanas vietas, potenciālo bērna ceļu uz skolu, pulciņiem vai citām vietām, kur bērni varētu ar laiku doties vieni paši.

Pieslēdzieties, lai rakstītu komentārus
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.