Menu
 

Aptauja. Kādas Eiropas valodas vajadzētu mācīt skolās, un kuru jūs ieteiktu saviem bērniem? Apriņķis.lv

  • Autors:  Daina Blūma
Foto - www.pexels.com un Daina Blūma Foto - www.pexels.com un Daina Blūma

Saeima otrajā lasījumā ir atbalstījusi grozījumus Izglītības likumā, kas nepieciešami, lai jau šogad sāktu krievu valodas kā otrās svešvalodas aizstāšanu ar citām Eiropas Savienības vai Eiropas Ekonomikas zonas valstu oficiālajām valodām tiem pamatskolas skolēniem, kuri būs izteikuši šādu vēlmi.

LAIMA, sporta skolotāja
Protams, angļu valodu, jo tagad bez angļu valodas ikdienā neiztikt. Turklāt vajadzētu dot bērniem iespēju izvēlēties. Es ļoti nožēloju, ka nemācījos angļu valodu skolā, jo uzskatīju, ka tā man nav nepieciešama. Nākamā varētu būt spāņu un vācu valoda. Mani mazbērni mācās daudzas valodas. Viņi zina latviešu valodu, krievu valodu, angļu valodu, vecākā mazmeita mācās arī franču un itāļu valodu.

MĀRTIŅŠ, biroja darbinieks
Es domāju, ka vajadzētu mācīt spāņu, vācu un franču valodu, kas ir populārākās Eiropas valodas. Bērniem es ieteiktu mācīties tās pašas valodas – spāņu, franču, vācu –, jo tās ir ļoti izplatītas Eiropā, un, iespējams, arī skandināvu valodas.

GATIS, strādnieks
Es domāju, ka skandināvu valodas vajadzētu mācīt. Saviem vai draugu bērniem es ieteiktu mācīties zviedru valodu.

ANDIS, ofisa darbinieks
Skolās vajadzētu mācīt spāņu valodu, papildus angļu, ļoti labi būtu franču, vācu un vēl kādu skandināvu valodu, piemēram, zviedru, norvēģu, somu, jo mūsu valsts ar viņiem veido kopā biznesu. Saviem un radu bērniem es ieteiktu mācīties spāņu, vācu un franču valodu.

Pieslēdzieties, lai rakstītu komentārus
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.