Menu
 

Aptauja. Vai jums ir vieta, kur patverties ārkārtas situācijā? Apriņķis.lv

  • Autors:  Liene Ozola
Foto - pixabay.com un Liene Ozola Foto - pixabay.com un Liene Ozola

Līdz šim Latvijā patvertnes nav uzbūvētas, taču atbildīgās amatpersonas ir aicinājušas iedzīvotājus atbrīvot ēku pagrabus, lai tos varētu izmantot par patvēruma vietām ārkārtas situācijās. Tāpat šogad ir izstrādātas vadlīnijas par minimālajām tehniskajām prasībām ēkās esošo telpu vai telpu grupu piemērotībai patvertnes vai vietas, kur var patverties, izveidošanai.

VERA, pensionāre
Jā, mums ir dārzs. Brauksim uz turieni, prom no pilsētas. Zinu arī, ka blakus mūsu dzīvesvietai Grīziņkalnā ir bumbu patvertne. Padomju gados tā bija ļoti laba un pamatīga, tāpēc domāju, ka arī tur vēl jābūt iespējai patverties.

ARTŪRS, tirgus analītiķis
Varētu būt tāda vieta, kur patverties, jo vecākiem ir privātmāja ar lielu pagrabu. Tur ir daudz vietas. Tas ir ārpus Rīgas, un domāju, ka tur būtu drošāk, jo pirmais trieciens droši vien būtu galvaspilsētai. Vismaz pirmajā brīdī tur varētu patverties.

GUNTA, pārdevēja
Man tāda vieta ir mājas pagrabs. Elektrība tur ir ievilkta, arī liekās mantas izvācām jau pagājušajā gadā. Sagatavojām vietas gulēšanai, un arī pārtikas krājumi tur ir pieejami. Kopumā pagrabā ir divas istabas, tā ka mūsu ģimenei vietas tur pietiktu.

ARTURS, medicīnas students
Tā ir ļoti aktuāla un nepieciešama lieta, jo laiks ir ļoti nestabils un nedrošs. Diemžēl mums pašiem nav tādas vietas, kur ģimene varētu patverties. Vecākiem gan ir privātmāja, taču tajā nav pagraba. Domāju, ka reālākā vieta, kur patverties, būtu tuvumā esošās daudzdzīvokļu mājas pagrabs.

Pieslēdzieties, lai rakstītu komentārus
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.