Menu
 

Latvijas kamaniņu braucējiem piecas godalgas pasaules čempionāta pirmajā dienā Apriņķis.lv

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Mareks Galinovskis, FIL Foto - Mareks Galinovskis, FIL

Lieliskus panākumus guvuši Latvijas kamaniņu braucēji pasaules čempionāta pirmajā dienā sprinta sacensībās Altenbergas trasē Vācijā. Latvijas divnieku ekipāža Mārtiņš Bots un Roberts Plūme izcīnīja Latvijai pirmo pasaules čempionu titulu kamaniņu sportā kopš neatkarības atgūšanas. Sudraba godalgas piektdien sprintā nopelnīja Anda Upīte/Zane Kaluma, bronzas – Elīna Ieva Vītola, Kristers Aparjods un Marta Robežniece/Kitija Bogdanova.

Priekšpusdienā notikušajās sprinta kvalifikācijas sacensībās ar uzdevumu iekļūt starp 15 labākajiem katrā disciplīnā netika galā vienīgi siguldietes Frančeska Bona (26.rezultāts 36 dāmu konkurencē) un Sigita Bērziņa (nefinišēja), kā arī Kaspars Rinks vīru braucienos (18.vieta). Individuāli labākās savās grupās bija Robežniece/Bogdanova (1.) un Kendija Aparjode (3.), bet Gints Bērziņš un divnieks Baltgalvis/Jegorovs finālā iekļuva kā pēdējie.

Vīru divnieku ekipāžu finālsacensībās Mārtiņš Bots un Roberts Plūme (Sigulda/Ropaži), kuri kvalifikācijā bija pieticīgajā 12.vietā, vienīgajā braucienā startēja kā ceturtie un līderpozīcijas saglabāja līdz pat pašām beigām. Otrās vietas ieguvējus austriešus Štoi/Kindlu viņi apsteidza par 0,032 sekundēm. Bronza tika vēl vienai Austrijas ekipāžai Gats/Šēfs (+0,110 s).

Astotajā vietā ierindojās Raimonds Baltgalvis un Vitālijs Jegorovs (Saulkrasti/Ulbroka/MSĢ), kuri čempioniem zaudēja 0,312 sekundes, bet pirmo desmitnieku noslēdza Eduards Ševics-Mikeļševics un Lūkass Krasts (Garkalne/Alūksne), kuri no Bota un Plūmes atpalika par 0,404 sekundēm.

Divnieku konkurencē vīriem pirms trim gadiem pasaules čempionāta sudraba medaļas bija izcīnījuši Andris un Juris Šici.

Dāmu individuālajās sacensībās Elīna Ieva Vītola savu braucienu pabeidza ar trešo labāko rezultātu, nopelnot Latvijai otro medaļu čempionātā. Ātrākas par viņu bija tikai vāciete Jūlija Taubica un Natālija Māga no Šveice. Pasaules čempionei Vītola zaudēja 0,111 sekundes.

Kendija Aparjode no Saulkrastiem ierindojās piektajā vietā 0,152 sekundes aiz Taubicas.

Kendijas brālis Kristers, kurš, līdzīgi Botam ar Plūmi, kvalifikācijā bija tikai vienpadsmitais, vēlāk notikušajās vīru finālsacensībās izcīnīja vēl vienu bronzas medaļu. Finišā ātrāki par viņu bija Dāvids Gleiršers no Austrijas (Aparjods 0,123 sekundes aiz viņa) un sezonas līderis vācietis Makss Langenhans.

Gints Bērziņš no Siguldas ierindojās 10.vietā 0,441 sekundi aiz pasaules čempiona Gleiršera.

Latvijas komandai spožo pasaules čempionāta pirmo dienu pabeidza dāmu divnieku sprinta sacensības, kas notika tikai otro reizi. Par čempionēm kļuva Andrea Fetere un Mariona Oberhofere no Itālijas, bet abus pārējos goda pjedestāla pakāpienus aizņēma latvietes – Anda Upīte un Zane Kaluma (Sigulda/Rīga) izcīnīja sudrabu (+0,017 s), bet kvalifikācijas uzvarētājas Marta Robežniece un Kitija Bogdanova (Ropaži/Rīga) – bronzu (+0,046 s).

Viktorijai Ziediņai/Selīnai Elizabetei Zvilnai (Salaspils/Ropaži) vienīgais brauciens neizdevās un nācās samierināties ar 13.vietu (+1,284).

Sestdien par 52.pasaules čempionāta medaļām cīnīsies divnieku ekipāžas un vīri, bet svētdien – dāmas.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.