Menu
 

Salaspils basketbolisti nodrošina vietu NBL izslēgšanas turnīrā, siguldieši tuvu

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Salaspils sporta skola Foto - Salaspils sporta skola

Līdz ar uzvaru pār Bertānu Valmieras basketbola skolas komandu vietu Nacionālās basketbola līgas izslēgšanas turnīrā garantējuši Salaspils sporta skolas basketbolisti. Gandrīz droši, ka par medaļām cīnīsies basketbola klubs “Sigulda/Modern house”, kas arī pēdējā mačā tika pie panākuma.

Bauskas un BK “Sigulda/Modern house” spēle abām komandām bija svarīga cīņā par vietu izslēgšanas turnīru – īsti droši pagaidām nevarēja būt ne vieni, ne otri. Tikai otrā puslaika vidū rezultāta starpība pirmo reizi pārsniedza septiņus punktus (to līdz tam bija panākuši abi sāncenši), taču tad siguldieši guva 10 punktus pēc kārtas un atguva vadību (67:66). Arī trīsarpus minūtes līdz pamatlaika beigām viesu pārsvars bija minimāls (80:79), taču galotni viņi nospēlēja daudz precīzāk un svinēja uzvaru 93:82.

Siguldas komandas labā gandrīz visus punktus guva pamatsastāva piecnieks. Īpaši izcēlās Kārlis Večens, kuram līdz ar 18 punktiem vēl arī 10 rezultatīvas piespēles, 6 atlēkušās bumbas un 6 pārķertas piespēles. Didzis Mališevs iemeta 25 punktus, Māris Ramanis 17 un Toms Ķēdis 14 punktus.

Salaspils sporta skolas komanda piektdien mājas spēlē pret valmieriešiem jau piektajā minūtē bija panākusi 10 punktu pārsvaru (14:4). Turpinājumā tik gludi vis negāja, un pirmā puslaika beigās viesi samazināja starpību līdz 44:41. Pēc pārtraukuma starpība turējās apmēram 10 punktu robežās, kas salaspiliešiem ļāva justies pietiekami droši, taču arī lika neatslābt. Beigās 88:77.

Laukuma saimniekiem Dāvis Klegeris guva 30 punktus, Jānis Pozņaks 20 (plus 14 atl.bumbas) un Kristiāns Pastors 11 punktus.

NBL Austrumu grupas turnīra tabulā Salaspils basketbolistiem ir otra labākā bilance (13-3) aiz “Gulbenes bukiem” (12-2), siguldieši ir ceturtie (9-6), bet basketbola klubs “Ķekava” pēdējā 11.pozīcijā (2-14). Pamtturnīrā vairumam komandu atlicis aizvadīt pa 3-5 spēlēm.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.