Menu
 

Upīte/Kaluma pasaules čempionātā izcīna sudraba medaļas divnieku sacensībās (papildināta) Apriņķis.lv

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Mareks Galinovskis, FIL Foto - Mareks Galinovskis, FIL

Latvijas kamaniņu braucēju divnieks Anda Upīte/Zane Kaluma izcīnīja sudraba medaļas sestdien pasaules čempionātā Altenbergas trasē Vācijā. Viņām šīs bija otrās godalgas pēc piektdien izcīnītās otrās vietas sprinta sacensībās. Pasaules U23 čempionāta ieskaitē vīriem sudraba medaļas ieguva Gints Bērziņš un divnieks Eduards Ševics-Mikeļševics un Lūkass Krasts.

Pirmajā braucienā Upīte un Kaluma (Sigulda/Rīga) uzrādīja labāko rezultātu un kļuva par līderēm, diemžēl otrajā mēģinājumā pozīcijas nosargāt neizdevās, un ar trešo laiku braucienā Latvijas ekipāža summā finišēja otrajā vietā sekundes piecas simtdaļas aiz pasaules čempionēm austrietēm Selīnas Egles un Laras Kipas. Bronzu ieguva amerikānietes Ševona Forgana un Sofija Kērkbija (+0,136 s).

Viktorija Ziediņa un Selīna Zvilna (Salaspils/Ropaži) braucienos sasniedza 8.un 11.rezultātu un summā ieņēma 10.vietu 2,161 sekundi aiz uzvarētājām, kas viņas arī ierindoja piektajā vietā pasaules U23 čempionāta ieskaitē. Savukārt sprinta sacensību bronzas medaļnieces Marta Robežniece un Kitija Bogdanova (Ropaži/Rīga)pirmajā braucienā jau trases sākumā pieļāva kļūdu, vēlāk krita un nefinišēja.

Bez kritieniem neiztika arī vīru individuālajās sacensībās, kur Latvijas izlases lielākā cerība Kristers Aparjods no Saulkrastiem pirmajā braucienā gan šķērsoja finiša līniju, taču palika pēdējais starp finišējušajiem (34.vieta) un nekvalificējās otrajam mēģinājumam, ko veica 20 labākie. Savukārt ropažnieks Kaspars Rinks pirmajā braucienā bija astotais, bet otrajā piedzīvoja kritienu un palika 19.pozīcijā.

Līdz ar to labakais no latviešiem izrādījās siguldietis Gints Bērziņš, kurš braucienos uzrādīja 15.un 7.rezultātu, ieņēma 11.vietu un summā pasaules čempionam Maksam Langenhanam no Vācijas zaudēja 1,324 sekundes. Sudraba un bronzas medaļas izcīnīja Niko Gleiršers no Austrijas un visu laiku titulētākais kamaniņu braucējs pasaules čempionātos Felikss Lohs no Vācijas, kuram sestdienas bronza ir jau 21.medaļa karjerā.

Bez medaļām arī šajā disciplīnā latvieši tomēr nepalika. Pasaules U23 čempionāta ieskaitē Bērziņš ieguva sudraba medaļu, par sekundes tūkstošdaļu piekāpjoties Timonam Grankanjolo no Vācijas, bet Rinks par spīti neveiksmei ierindojās ceturtajā vietā. Pirms divām nedēļām Gints bija kļuvis par Eiropas U23 čempionu.

Divnieku ekipāžu sacensībās neveiksmi piedzīvoja piektdienas sprinta čempioni Mārtiņš Bots un Roberts Plūme (Sigulda/Ropaži). Pirmajā braucienā viņi bija trešie ātrākie, taču otrajā pieļāva kļūdas, finišā bija tikai vienpadsmitie un summā noslīdēja uz septīto pozīciju. Toties sezonas labāko rezultātu sasniedza Eduards Ševics-Mikeļševics un Lūkass Krasts (Garkalne/Alūksne), kuri ar sesto un ceturto laiku braucienos izcīnīja ceturto vietu, turklāt kļuva par pasaules vicečempioniem U23 vecuma grupā.

Dubultuzvaru svinēja austrieši Juri Tomass Gats/Rikardo Martins Šēfs un Tomass Štoi/Volfgangs Kindls, bronza tika vāciešiem Tobiasam Vendlam/Tobiasam Arltam. Ševics-Mikeļševics un Krasts no čempioniem atpalika par 0,592 sekundēm, bet Bots un Plūme – par 0,751 sekundi. Savukārt Latvijas jaunākā ekipāža Raimonds Baltgalvis un Vitālijs Jegorovs (Saulkrasti/Ulbroka) pirmajā braucienā bija tuvu kritienam, palika pēdējā 26.vietā (+2,329 s) un otrajam braucienam nekvalificējās.

Svētdien Altenbergā par 52.pasaules čempionāta medaļām cīnīsies dāmas un stafešu komandas.

(papildināta ar 7.un 8.rindkopu)

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.