Menu
 

Ulbroka florbola virslīgas pamatturnīru noslēdz ceturtajā vietā, Ķekava septītajā, Ādaži devītajā (papildināta)

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Latvijas Florbola savienība Foto - Latvijas Florbola savienība

Latvijas florbola virslīgā vīriem aizvadītas pamatturnīra pēdējās spēles un noskaidroti ceturtdaļfināla pāri. Cīņu par medaļām turpinās arī florbola skolas “Masters”/Ulbrokas komanda un “Ķekava/RB&B” klubs, kas sestdien Ādažos piekāpās florbola klubam “SĀC”/”Enfriho”.

Astoņas komandas, kas iekļuvušas labāko astoņnieka, bija zināmas jau pirms vairākām nedēļām, un pamatturnīra pēdējiem mačiem vajadzēja noteikt galīgo vietu sadalījumu un pārus, kas pirmajā kārtā tiksies savā starpā.

”Ķekava/RB&B” klubam uzvara Ādažos būtu devusi iespēju noslēguma tabulā pakāpties uz piekto vietu, taču “SĀC” forbolisti, kuri bija garantējuši devīto vietu, nebija noskaņoti daļāt punktus un izcīnīja uzvaru 8:5. Trešajā trešdaļā ķekavieši mājinieku pārsvaru no trim vārtiem samazināja līdz vieniem (6:5), taču nākamajās piecās minūtēs “SĀC” guva vēl divus vārtus. Uzvarētāju sastāvā rezultatīvākie bija Niks Cekarevs (2+2) un Rūdolfs Briedis (2+1), viesiem – Endijs Umberts Barruss (2+1).

FS “Masters”/Ulbrokas komandas spēlē Cēsīs pret “Lekringu” viesi pirmajā trešdaļā nonāca zaudētājos 0:4, līdz otrās trešdaļas vidum izlīdzināja rezultātu, bet drīz pēc bumbiņa vēl divreiz ielidoja viņu vārtos – 4:6 (Kevinam Šmitam 2+0).

Par virslīgas pamatturnīra uzvarētāju kļuva Kocēnu “Rubene”, kas starpfinišu sasniedza ar graujošu 20:1 uzvaru pār “Bausku” – 20 spēlēs 15 uzvaras un 47 punkti. FS “Masters”/Ulbroka ar 38 punktiem ieņēma ceturto vietu un ceturtdaļfinālā tiksies ar piektās vietas ieguvēju “Irlavu” (32 p.). “Ķekava/RB&B” pamatturnīru noslēdza septītajā pozīcijā (30 p.) un ceturtdaļfinālā spēlēs pret otrās vietas īpašniekiem Talsu NSS/”Krauzers” (43 p.). Savukārt FBK “SĀC”/”Enfriho” ar 23 punktiem ierindojās devītajā vietā.

Pamatturnīra rezultatīvāko spēlētāju pirmajā piecniekā ir trīs FS “Masters”/Ulbrokas spēlētāji – Kevinam Šmitam 45 punkti (32+13), Kristeram Babrim 45 (21+24) un Tomam Bitmanim 40 (14+26). Ceturtais ar 40 punktiem (26+14) ir Alvis Dāle no “SĀC”/”Enfriho”.

Paredzams, ka ceturtdaļfināla sērijas līdz četrām uzvarām sāksies 24.februārī.

Latvijas otrās līgas spēlē svētdien Ulbrokā florbola klubs “Salibandīti” mača otrajā pusē atspēlējās un ar 7:4 pārspēja florbola klubu “Kalsnava” (Ralfam Klempneram 2+0, Emīlam Bebrim 1+2). Austrumu grupas tabulā ropažnieki ieņem sesto vietu (21 p.). Otrie ir FBK “Baloži” (42), ceturtie Inčukalna “Coyote”/”Tobio” (32 p.).

Savukārt dāmu virslīgā kārtējo zaudējumu piedzīvojušas “FK Ķekava” florbolistes. Mājas spēlē pret “NND/RJTC” vienību viņas pirmos vārtus iemeta trešās trešdaļas vidū, kad ielaidušas bija jau septiņus – beigu rezultāts 3:9. Virslīgas vērtējumā ķekavietes ir pēdējās ceturtās (4 punkti 9 spēlēs), bet Latvijas-Igaunijas līgā pēdējās sestās (13 p. 15 sp.).

(papildināta ar pēdējām divām rindkopām)

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.