Menu
 

Laura Penele Inčukalnā uzvar arī otrajā Latvijas ziemas čempionāta konkūrā

  • Autors:  Apriņķis.lv
Latvijas čempionāta pirmajā posmā Laura Penele uzvarēja ar zirgu Dundas V.D.M. Foto – Māris Vancevičs Latvijas čempionāta pirmajā posmā Laura Penele uzvarēja ar zirgu Dundas V.D.M. Foto – Māris Vancevičs

Sestdien un svētdien Jauno jātnieku skolā Inčukalnā norisinājās Latvijas ziemas čempionāta otrais posms konkūrā, kurā piedalījās visu trīs Baltijas valstu jātnieki. Arī šajā posmā galvenajā maršrutā uzvaru izcīnīja Mārupes novada z/s “Lielceri” pārstāve Laura Penele, šoreiz gan ar Zangershaides šķirnes zirgu Let’s Fly Z.

Kā informēja Latvijas Jātnieku federācijas (LJF) preses dienestā, otrā posma galvenā distance bija ātruma maršruts ar 135 cm augstiem šķēršļiem, kopā tajā piedalījās divdesmit divi dueti, no kuriem nekļūdīgi bija seši. Laura Penele maršrutu pārvarēja bez soda punktiem 74,92 sekundēs. Tikai par 0,06 sekundi lēnāks bija Aleksandrs Šakurovs ar zirgu Fillmore no Ropažu novada sporta kluba “Bajāru stallis” (0/74,98). Sportistam arī trešā vieta ar zirgu Chilli GG (0/77,71).

Aleksandrs Šakurovs pēc pirmajiem diviem posmiem ir kopvērtējuma līderis ar 39 punktiem. Viņam seko Laura Penele ar 33 punktiem (čempionāta pirmajā posmā Penele uzvarēja ar zirgu Dundas V.D.M.). Trešajā vietā šobrīd Anna Annija Alsiņa no z/s “Tīraines staļļi” ar 32 punktiem.

Maršrutā amatieriem ar jātnieka vadības stila novērtējumu (100 cm) uzvaru izcīnīja Jānis Bušers ar zirgu Dyminka B no Baldones pagasta kluba “Future Horse”, iegūstot vērtējuma atzīmi 8,0.

LJF Konkūra padomes priekšsēdētājs Dainis Līvmanis: "Sacensību organizācija JJS Inčukalnā ir ļoti laba, esmu patīkami pārsteigts. Patreiz tur strādā pareizie cilvēki! Var redzēt, ka infrastruktūra nemitīgi tiek uzlabota, tiek ieguldīts liels darbs. Es jau daudz gadus sapņoju, ka daļa LJF sacensību, arī čempionāti un LJF kausu izcīņas, notiks Inčukalnā, un tagad tas beidzot ir noticis!”

Nākamais Latvijas ziemas čempionāta posms notiks sporta centrā "Kleisti", vēsta LJF preses dienests.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.