Menu
 

Taku skrējienu seriāla "Stirnu buks" jauno sezonu atklās Saulkrastos

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - failiem.lv/Stirnubuks.lv Foto - failiem.lv/Stirnubuks.lv

Pavisam drīz sāksies taku skrējienu seriāla "Stirnu buks" 11.sezona. Pirmais starts tiks dots 23.martā - šoreiz ar saules modināšanu ainaviskajos Saulkrastos. Līdzīgi kā jubilejas sezonā, arī šogad piedalīties posmos ir aicināti gan skrējēji un nūjotāji, gan pārgājienu cienītāji septiņos posmos dažādās Latvijas vietās, informē organizatori.

Saulkrastu novada domes priekšsēdētājs Normunds Līcis norāda: ""Stirnu buks" ir vairāk nekā tikai sacensības - tas ir piedzīvojums, kas izaicina gan ķermeni, gan prātu, veicinot veselīgu dzīvesveidu. Saulkrastu pilsēta piedāvā ne tikai lieliskus maršrutus skriešanai un pārgājieniem, bet arī iespēju pēc sacensībām atpūsties un atjaunot spēkus, baudot mūsu novada skaisto dabu un viesmīlību. Mēs paši par sevi sakām: "Saulkrastu pilsēta, kas dzīvo saules ritmā" - šis teiciens atzīmē dabas un cilvēku simbiozi, kas ir tik raksturīga Saulkrastiem, tāpēc mums ir liels gods tieši šajā pavasarī atklāt "Stirnu buka" 2024.gada sezonu."

Kā ik gadu ar piemiņas medaļu tiks apbalvots katrs "buks", taču šogad tas notiks jaunā formātā - par katru dalību "Stirnu bukā" dalībnieki saņems drosmes medaļu no konkrētās vietas posma. Pēc vismaz trim "nolēktiem" posmiem, "bukam" būs iespēja tikt pie medaļas Latvijas kontūrā, kur tukšās vietas aizpildīt ar godam nopelnītajām posmu nozīmēm. Pasākuma galvenais organizators Rimants Liepiņš komentē: "Nesen staigājot Āgenskalna tirgū, pamanījām, ka krāminiekā kopā ar senām piemiņas medaļām tiek piedāvātas arī "Stirnu buka"; gluži kā katrs kultūrvēsturiskais mantojums ar laiku kļūst vērtīgāks, tā arī šajā gadījumā pilna septiņu posmu kolekcija piešķirs tām pavisam jaunu vērtību - emocionāli un atmiņām piepildītas sezonas garšu."

Taku skrējienu seriāls "Stirnu buks" ir lielākais tautas sporta seriāls Latvijā. Ik posmā skrējējiem un nūjotājiem, kā arī pārgājienu distances dalībniekiem bez laika kontroles ir iespēja iepazīt skaistākās un ainaviskākās Latvijas vietas un mežus. "Stirnu buka" sezona sākas martā un noslēdzas oktobrī, sezonas laikā piedāvājot septiņus dažādus posmus, dažādās ainaviskās vietās. Distances piemērotas gan maziem, gan lieliem "bukiem", kuri ar fiziskām aktivitātēm nodarbojas jau sen, kā arī tiem, kas savus spēkus sākuši attīstīt tikai nesen, norāda pasākuma rīkotāji.

R.Liepiņš pauž: "Šobrīd kā jebkad ir svarīgi būt kopā un stiprināt mūsu kā Latvijas iedzīvotāju un sabiedrības garu. Ar katru "stirnu buku" es redzu, cik daudz mūsu cilvēkos ir drosme, spēks un izturība, kā arī mīlestība pret savu zemi. Mūsu kā sabiedrības pienākums ir to vairot un stiprināt, tāpēc cenšamies atrast arvien jaunas iespējas, kā iesaistīt gan tos, kas vēlas izbaudīt Latvijas zemes skaistumu pastaigas tempā, gan arī iesaistīt pēc iespējas vairāk bērnus un jauniešus, jo viņi ir mūsu nākotne. Kamēr valsts meklē iespējas, kā atbalstīt un veicināt fiziskās aktivitātes, mēs to īstenojam - ar katru pieaugušā "stirnu buka" reģistrāciju mums ir iespēja izlīdzināt izdevumus par bērnu un jauniešu dalību skrējienā."

Aizvadītās sezonas noslēdzošais posms tika aizvadīts Sabilē, pēc kura sabiedriskajos medijos izskanēja bažas par Sabiles Vīna kalna izpostīšanu, taču gan organizatori, gan Sabiles pilsētas un Abavas pagasta pārvalde, kas ir Sabiles Vīna kalna apsaimniekotājs, mierina - rudens lietavas un dubļi ir sezonāli, kalns ir palicis savā vietā, savests kārtībā, saposts un gatavs uzņemt Vīna dārza apmeklētājus! Lai pārliecinātos, ka Sabiles Vīna kalns arī turpmāk priecēs kā Sabiles iedzīvotājus, tā arī ciemiņus, "Stirnu buka" organizatori aicina šogad 27.aprīlī Lielās talkas ietvaros doties kopā uz Sabiles Vīna kalnu, lai sapucētu to jaunajai vasaras sezonai.

"Stirnu buka" posmi: 23.martā "Saulkrastu Stirnu buks" Saulkrastos, Saulkrastu novadā; 20.aprīlī "Suitu zemes Stirnu buks" Alsungā, Kuldīgas novadā; 25.maijā "Dubuļu Styrnu buks" Dubuļos, Rēzeknes novadā; 6.jūlijā "Vecpiebalgas Stirnu buks" Vēveros, Cēsu novadā; 17.augustā "Piejūras Stirnu buks" Piejūras brīvdabas muzejā Ventspilī; 14.septembrī "Sveikuļu meža Stirnu buks" Sveikuļos, Tukuma novadā; 12.oktobrī "Smeceres sila Stirnu buks" Smeceres silā, Madonā. Reģistrēties un uzzināt jaunāko informāciju par "Stirnu buku 2024" iespējams www.stirnubuks.lv.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.